Kocaeli 1 Şubesi

GETÜ - EĞİTİM BİR SEN BULUŞMASI

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN’ın genel başkan seçildikten sonra katıldığı ilk program olma özelliği taşıyan ile Gebze Teknik Üniversitesinin akademik ve idari personelini bir araya getiren yemek Rektör haluk GÖRGÜN,  Gebze Belediye Başkanı Adnan KÖŞKER ve milli eğitim camiasının katılımıyla Gebze HoldayInn otelde düzenlendi.

....

Açılış konuşmasını yapan üniversite temsilcimiz M.Sami ÖĞÜT,”Bizler biliyoruz kişinin değeri anlamı kadardır. Kişinin anlamını onun manası belirler. Mana yoksa anlamda yoktur. Kişinin manası ise ancak davası kadardır. Bizler sivil toplum temsilcileri olarak 50/d mağduriyeti yaşayan araştırma görevlisi arkadaşlarımızı kadrosu verilmeyen akademisyenleri, hülle usulü atamalarla hakkı yenilen idari personelimizi, yoksulluk sınırındaki kamu çalışanlarını konuşmaya çalışıyoruz. Sendikacılığın ruhunda mücadele ve birazda kavganın olduğunun farkındayız. Ancak bizim kavgamız tebessümü hakeden, taassubu dışlayan ve derdi bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olan anlayıştır.” Dedi.

Kocaeli Şube Başkanı Şahin YAŞLIK ise “Üniversiteler anlamsız kavgaların yapıldığı, Fıratların öldürüldüğü yerler değil karşılıklı saygını ve hoşgörünün olduğu, araştırmanın ve geliştirmenin yapıldığı, bilimin üretildiği mekânlara dönüşmelidir. Daha düne kadar üniversitelerde başörtüsü ve katsayı zulmü vardı. Binlerce gencimiz inandıkları gibi yaşadıkları için eğitim hakları ellerinden alındı. Allah’a hamdolsun sendikamızın mücadelesi ile o günler geride kaldı.Eğitim Bir Sen olarak kuruş değil duruş sendikacılığı yapıyoruz. İdeolojik sendikacılık, ren ve sınıf sendikacılığı ya da sadece ücrete endeksli sendikacılık yamıyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör Haluk GÖRGÜN, “Üniversitemiz artık sadece araştırma yapan değil örgün eğitim de yapan bir kurum haline geldi. Bölgemizde bulunan sanayii kuruluşları, Marmara Araştırma Merkezi, Tübitak ve yeni oluşturulmaya çalışan Bilişim Vadisi ile artık bölgenin kalkınmasına katkı sunacaklarını belirterek, böyle samimi bir ortamda bizleri buluşturan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca akademik ve idari personelimizin sorunlarının çözümünde ize bkatkı sunan sendika üniversite temsilcilerine de teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN, “Biz yüzonbir in sırrını keşfetmeliyiz. Bediüzzaman üç biri alt alta toplarsınız üç yapar. Ama yan yana dizerseniz kol kola takarsınız yüzonbir yapar demişti ve örgütlülüğün tılsımını göstermişti.  Temel mesele bereketsizlik ve örgütsüzlükten geliyordu. Memur Sen, Eğitim Bir sen aynı eylemde buluşmayı sağlayan karargahın adıdır, teşkilatın adıdır, örgütün adıdır . Onun için biz yüzonbir’ibirmilyonyüzonbir yapma hedefiyle yola devam ediyoruz. Eğitim çalışanları içerisinde üçyüzyirmi bini geride bırakmak bizim için önemlidir ama asla yeterli değildir. Ve yaptığımız çalışmalarla yüzonbirin bereketini gördük  ve bu ülkenin korku tünelinden çıkmasını sağladık. Ham demokrasinin tam demokrasi olması yolunda örgütlülüğün nasıl işlem yaptıpını gördük. Ne kadar yasak ve dayatma varsa kaldırılmasında ya terimiz, ya yerimiz ya da imzamız var. Onun için size selam olsun. Size yürekten teşekkür ediyorum. Dün 28 Şubatta bize katsayı, kılık kıyafet dayatması getirenler, milli güvenlik dersiyle biri bizi gözetliyor kamerası yerleştirip eğitimi vesayet altında tutanlar ve dün eğitimi anlamında 12 yaşından önce çocukların cami ile cemaat ile buluşmamasını kurgulayanlar, bir gün Eğitim Bir Sen’in bunları teker teker ortadan kaldırmak için irade koyacağını hesaplamamışlardı.” Dedi

Konuşmasında kamuda çalışan bayanların kendi aralarında ayrımcılığı tetikleyen, devlet eliyle kadına şiddetin zirve noktası olan kamusal alan yalanını ortadan kaldıran, 12300000 imzayı toplayıp yedi ay boyunca sivil itaatsizlik gösterip, şapka kanununu takmayanlara bir şey olmuyorsa 82 model yönetmeliği takmamak neden suç oluyor deyip tarihi yasağı tarih yapan sizlere selam olsun değerli dostlar diye seslenen Genel Başkan YALÇIN, “ Bizim dönemimizde 18 kazanım bir an da geldi ve peşinden yüksek öğretim tazminatıyla akademik teşvik ödemeyi aldık. İdari personelin yaşam standardının yükseltilmesi gerçeği var. Bu gerçeğin gerçekleşmesi için önümüzdeki toplu sözleşme süreci dahil bundan sonraki toplu pazarlık süreçlerinde öncelik olarak masaya taşıyacak ve bunu kavgasını ve mücadelesini vereceğiz.” dedi.

Programın sonunda Genel Başkan Ali YALÇIN tarafından, görevine yani başlayan GETÜ Rektörü Haluk GÖRGÜN’e  hediye verildi.