Kocaeli 1 Şubesi

KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİNİ UYGULAMIYORUZ...

Eski Türkiye’ye ait olduğu, sebep olduğu menfur olayla ortaya çıkan, bize hakkımızı öğretmeye çalışan Vali, eski bir valinin Türkiye’ye ‘Komünizm gelecekse onu biz getireceğiz’ deme cüretini göstermesi gibi bir tavır ve tutum içine girmiştir. Bu tür tavırlar artık eski valiler gibi eski Türkiye ile öldü. Anlaşılan Yalova valimiz bu gerçeği ıskalamıştır.

Türkiye, uzun yıllardır, eğitim çalışanları olarak başlattığımız kamusal alan yalanının bitirilmesi sürecinde ortaya koyduğumuz iradeyi konuşuyorken,82 model Kenan Evren yönetmeliklerinin antidemokratik hükümlerinden hareketle, sendikal mensubiyeti, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun hiçbir eğitim çalışanına çağ dışı yöntemlerle hakaret etme ve öğrencilerinin önünde aşağılamak gibi bir aymazlığı sergilemek hiçbir valinin hakkı ve haddi değildir.

...

...

Sendikamız, Kamusal alan yalanına kaynak oluşturan, kadınları kategorize eden, iki arkadaşı birbirine düşman haline getiren kamusal alan yalanı ve kamuda çalışmak için başı açık olmayı dayatan uygulamaya ilişkin ortaya koyduğumuz sivil örgütlülük önce sivil itaatsizlik, peşinden 12 milyon 300 bin imza ve 7 ay süren sivil itaatsizlik sonucu Türkiye’de tarihi yasağın ortadan kalkmasına vesile olmuştur.Aynı talep çerçevesinde erkek memurlarla ilgili ironik ve çağ dışı yönetmeliğin ortadan kaldırılması için ortaya koyduğumuz irade devam etmektedir

Biz, pantolonun kumaşı, kazağımızın yakası, ayakkabımızın topuk boyu, ense tıraşımız ve bıyığımızla ilgilenen bir yönetmeliği, antidemokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Bunun için uzun süredir sivil itaatsizlik gösteriyor, kravat takmıyoruz. Yalova Valisi, eğer bunu bilmiyorsa kendisine bir kez daha hatırlatıyoruz. İnanıyoruz ki bu ona vali olarak son ikamız olacak ve Hükümet Yalova valisini görevden alacaktır.

Valinin bütün öğretmenlerden özür dilemesini ve görevinden derhal istifa etmesini istiyoruz.  Öğrencilerin serbest kıyafet hakkının olduğu yerde, öğretmene, kamu çalışanına ne giyeceğine karar veremeyen insan muamelesi yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Onun için bizim kazağımızın yakası, pantolonumuzun kumaşı, saç sakal tıraşımızla ilgilenen yönetmeliği antidemokratik buluyoruz ve yönetmelik hükümlerine itaatsizlik sergilemeye devam ediyoruz.Bizim medeniyetimizin boynumuza taktığımız iki parçalık Hırvat geleneği ile oluşmadığını, onu taktığımızda medeni, takmadığımızda gayri medeni olduğumuz anlayışını doğru bulmuyoruz.” Buradan bütün Türkiye’ye haykırmak istiyoruz  Öğretmenin ne giydiğine, ne taktığına değil ne ürettiğine bakılmalıdır.

...

...

Vali bütün öğretmenlerden özür dileyene yada görevden alıncaya kadar sivil itaatsizliğimizi harfiyen uygulamaya davet ediyoruz.İsteyen saçını uzatabilir isteyen sakalını kesmeye bilir ,Yalova valisi bütün eğitim çalışanlarından özür dileyinceye kadar yada görevden alınıncaya kadar saçımı ve sakalımı kesmiyorum. Buradan vefat eden  öğretmenimizin ailesine ve sevenlerine sabır, kendisine ise Allah’tan rahmet diliyoruz.

Artık valilerin ve kaymakamların kılık kıyafet yerine öğretmenlerinin niteliklerini değiştirmek için kendilerini sorguladıkları yeni bir Türkiye temenni ediyoruz. 

 

Şahin YAŞLIK

Şube Başkanı