Kocaeli 1 Şubesi

BİR EYLEM İNSANI: MEHMET AKİF İNAN

        Sendikamızın kurucu genel başkanı, "Kudüs Şairi" merhum Mehmet Akif İnan, Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir programla anıldı.

        Sunuculuğunu Zeki BAYRAM'ın yaptığı gecede, açılış Burhaneddin KARAL hocamızın Kuran_ı Kerim tilavetiyle başladı.

       Selamlama konuşmasında şube başkanımız Şahin YAŞLIK; "Bugün burada buluşmamıza vesile olan vefa insanı değerli hocamızı rahmetle anıyoruz. Fikir dünyamızda iki Mehmet Akif vardır. Birincisi İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif ERSOY, diğeri sendikal ve örgütlü olmamızın vesilesi, şair yazar Mehmet Akif İnan!dır. İkiside savundukları fikirleri yaşama geçirmişlerdir." dedi.

       Mehmet Akif İnan belgeselinin izlenmesini müteakip konuşmacılar;

       Mehmet Akif İnan’ın Sendikalcılığı (Hıdır Yıldırım)

       Mehmet Akif İnan’ın Şahsiyeti ve Fikirleri ( Yrd. Doç. Dr. Necemttin Turinay )

       Mehmet Akif  İnan’ın Şairliği ve Şiirleri ( Şair Yazar Mustafa Özçelik )

      sohbet tadında bir sunumda bulundular.

      Daha sonra ise şiir dinletisi ile program sona erdi. katılımcılara sendikamız tarafından hocamıza ait iki şiir kitabı hediye edildi.

 

        Uzun yıllar Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen’in genel başkanlığını yapan Mehmet Akif İnan; şair, yazar ve öğretmendi. Türk Yurdu, Orkun, Fedai, Hilal gibi dergilerde yazı ve şiirleri yayınlandı. Vefatının ardından Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen tarafından şiirleri derlenerek Hicret ve Tenha Sözler isimli iki şiir kitabı çıkarıldı. Mehmet Akif İnan için okunan Kuran’ı Kerim’in ardından hayatını konu alan bir belgesel yayınlandı. Programa Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Akkuş, Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Şahin Yaşlık, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz katıldı.