Kocaeli 1 Şubesi

KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ...

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli 1 No’lu Şube olarak ilimizde görev yapan eğitim çalışanları arasında düzenlemiş olduğumuz "UN KAMPANYASI" kapsamında toplanan 1500 çuval, 75 ton yardım Suriye’de bulunan Bayır Bucak Türkmenleri ve Suriyeli mültecilere ulaştırmak üzere İzmit Perşembe Pazarından duaşlarla uğurlandı. TIR’lar yola çıkmadan basın açıklaması gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Şahin Yaşlık, “İslam coğrafyasındaki zulmü ancak birlik ve beraberlikle bitirebiliriz” dedi

MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

TIR’lar yola çıkmadan önce basın açıklaması gerçekleştiren Şube başkanımız  Şahin Yaşlık, “14 Şubat 1992 yılında kurulan sendikamız kurulduğu günden bu yana hep mazlumların yanında olmuş, zulme asla sessiz kalmamıştır. Zalimlerin ve haksızlıkların karşısında ise dimdik durmuştur. Muhacir kardeşlerimize ensar olma yolunda yardım tırlarına Kocaeli olarak şimdilik üç araçla katkı sunuyoruz” dedi.

MÜSLÜMANLAR KATLEDİLİYOR

Dünya savaşlarını başlatanlar, atom bombalarını kullananlar Müslümanlar olmamasına rağmen günümüzde kan ve gözyaşı hep Müslüman coğrafyasında akıyor diyen Yaşlık, “Suriye’de bütün dünyanın gözleri önünde yüz binlerce Müslüman katlediliyor. Acaba ölenler Hristiyan ya da Yahudi olsaydı dünya yine sessiz kalır mıydı? İslam coğrafyasındaki zulmü ancak birlik ve beraberlikle bitirebiliriz. Ümmetimize topyekûn bir saldırı var” diyerek sözlerini noktaladı.