Kocaeli 1 Şubesi

DİVAN TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK...

EĞİTİM BİR SEN DİVAN TOPLANTISINDA BULUŞTU…

Eğitim Bir Sen Kocaeli Şubesi olarak 5. Olağan Kongre sonrası ilk divan toplantımızı İzmit Öğretmenevinde düzenlenen iftar programının ardından yaptık.

Divan toplantımıza şube yönetimi asil ve yedek üyeleri, denetleme ve disiplin kurulunun asil yedek üyeleri ile ilçe başkanları katıldı. Katılımın yoğun olduğu divan toplantısında sendika faaliyetleri, 2016-2017 toplu sözleşme süreci, teşkilatlanma çalışmaları ile ilimizi ve ülkemizin eğitim politikaları değerlendirildi, katılımcıların değerlendirmeleri alındı.

Toplantıya Memur Sen il temsilcisi Mehmet AKKUŞ, Sağlık Sen Şube Başkanı Kerem ÖZGÜLER, Toç Bir Sen şube başkanı Hülya ASLAN ve Büro Memur Sen 2. Nolu Şube Başkanı Şafak AKDENİZ de katıldı.

Şube başkanımız Şahin YAŞLIK konuşmasında “Eğitim-Bir-Sen olarak hizmet bayrağını devralıp yola çıktığımız ilk günden beri, eğitim çalışanlarımızın aklından ve vicdanından hiç ayrı düşmedik, üyelerimizin beklentilerine bir an bile yabancı kalmadık. Kendimizi, bu ülkenin insanlarının taşıdığı değer dışında asla konumlandırmadık. Hiç bir zaman bu ülkenin dertlerine, toplumun ve eğitim çalışanlarının taleplerine gözümüzü kapamadık, kapamayacağız.  Millet idaresinin vesayet altına alınmasına asla rıza göstermedik ve göstermeyeceğiz. Kimileri kapalı kapılar ardında hesap yaparken, bizler çözüm ürettik, mücadele ettik, direndik ve eğitim çalışanlarımız için kazanımları elde ettik. Mazlum ve mağdur  bir Müslüman olduğunda , üç maymunu oynayan , kendisine iğne battığında aslan kesilen ülkelerin olduğu bir dünyada Eğitim Bir Sen, kendisini cüzdan sendikacılığıyla sınırlamayıp doğu Türkistan'dan Arakan'a,Afganistan'dan,Irak' a, Suriye'den Filistin'e ve Mısır’a kadar zalim yönetimlerin zulmüne maruz kalanlara el uzatan zulüm karşısında eli , dili ve duruşuyla örnek bir sivil toplum örgütü olmuştur. Biz, “insan”, “insan onuru”, “medeniyet”,“adalet”, “hakkaniyet”, “özgürlük”, demokrasi” , “kardeşçe yaşamak ve hakça bölüşmek” kavramlarını merkeze almış değerler sendikacılığı hareketiyiz. Eğitim Bir Sen hak karşısında vav, haksızlık karşısında elif olmaya adananların bu çağdaki gür sesidir.” dedi

     Konuşmasını devamında “Evet haksızlık dedik, haksızlığı biz iyi biliriz.28 Şubatlardan tanırız haksızlığı; ikna odalarının duvarlarına işlenmiştir haksızlık; yetki elden gidiyor diye KOCAELİ’DE mahşerde bir araya gelmeyecek olanların birleşmesinden biliriz HAKSIZLIĞI; YOBAZLAR YETKİYİ ALACAK NARALARINDAN BİLİRİZ BİZ HAKSIZLIĞI. Rabbimize binlerce kez şükür olsun,ele ele verip,ilimizde gezmedik okul,konuşmadık insan bırakmayarak sendikamızın burçlarına yetki bayrağını da çektik elhamdülillah.Kalemlerinden nefret damlayan, kelamlarından husumet fışkıran vesayet tetikçisi, kaos tedarikçisi mahkum sendikalar, töreye esir, örgütlerine esir sendikacılar Eğitim-Bir-Sen karşısında diz çöktüler. Sadece sendikal zeminlerini değil, kendilerini de kaybettiler. Kaybetmeye devam edecekler. Çünkü onlar nutuk sendikacılığı yapıyor, biz ise ufuk sendikacılığı yapıyoruz. Çünkü biri eli kanlı örgüte diğeri derin devlete biat ediyor. Eğitim-bir-Sen ise milletten yana taraf olarak milletin değerlerini kuşanarak medeniyet sendikacılığı yapıyor.Kocaelide ilk defa yetkiyi almanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu yolda Katkı veren yol olan ve yol açan teşkilat mensubu ve üyelerimizi saygıyla selamlıyorum.” Dedi

Kocaeli’de ilk defa alınan yetki ile ilgili olarak da “ Değerli Divan; Eğitim Bir Sen Kocaeli Şubesi olarak neler yaptık eylül 2014 den haziran 2015 tarihleri arasında 1673 yeni üye yaptık. 2014 mutabakatında üye sayımız 4696 kişiydi. 2015 mutabakatında üye sayımız 5716 oldu yani istifalar çıktıktan sonra geçen yıla göre üye sayımızı 1020 kişi arttırdık. Üniversiteyle beraber şu an Eğitim Bir Sen Kocaeli Şubemizin üye sayısı 6187 kişidir. Bu başarıyı hep beraber elde ettik. Öncelikle yıllarını bu sendikaya vermiş Halil İbrahim Keleşoğlu’nu ve Şubemizin kurulmasından bu güne kadar hizmeti geçen bütün herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi bir borç bilirim.” Dedi.

Diğer şube başkanlarının da yetki konusunda tebriklerini sunduğu divan toplantısı, bayramlaşma mesajları ile son buldu.